Vidra's Trail

Ημερομηνία
14.07.2019

Περιγραφή

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

2nd Vidras Trail- 2ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Μονοπάτι της βίδρας.

 

Ο  Εξωραϊστικός σύλλογος Σκούπας «Η Αγία Μαρίνα» προκηρύσσει και συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, το Σύλλογο Δρομέων Άρτας, το 2nd Vidras Trail.

Το γεγονός διοργανώνεται με σκοπό την ψυχαγωγία, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν, την ανάδειξη του μονοπατιού της Βίδρας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο δρόμος τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

.

 1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Δρόμου : Κυριακή 14 Ιουλίου 2019
 1. Αφετηρία – Τερματισμός:Γέφυρα Πλάκας- Γέφυρα Τζαρή
 1. Στοιχεία:

Η εκδήλωση περιλαμβάνει 2 διαδρομές

α)Περίπου 15.600μ (399μ υψομ.)

 • Ώρα Εκκίνησης: 08:00(πμ)
 • Όριο συμμετετεχόντων: 150 άτομα
 • Χρονικό όριο: 4 ώρες

β)Περίπου 8.000μ. (133μ. υψομ.)

 • Ώρα Εκκίνησης: 07:30 (πμ)  
 • Όριο συμμετεχόντων: 300 άτομα
 • Χρονικό όριο: 2 ώρες

.

Το μήκος των διαδρομών της εκδήλωσης δεν αντιστοιχεί σε καμιά αναγνωρισμένη απόσταση των αθλημάτων στίβου.

 1. Δικαίωμα Συμμετοχής

– Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας

 1. Διακρίσεις – Έπαθλα – Ηλιακές κατηγορίες

Ατομικές συμμετοχές:

Έπαθλα επιβράβευσης θα δοθούν στους:

 • Τρεις (3) πρώτους της Γενικής Κατάταξης (8.000μ-15.600μ)
 • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας από έως 39 (8.000μ-15.600μ)
 • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας 40+ (8.000μ-15.600μ)

– Θα γίνουν ξεχωριστές επιβραβεύσεις σε άνδρες και γυναίκες.

– Οι δρομείς που θα επιβραβευτούν στην γενική κατηγορία δεν θα επιβραβευτούν και στην ηλικιακή τους κατηγορία.

Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν, θα επιβραβευτούν με αναμνηστικό έπαθλο.

.

Τα έπαθλα των πρώτων, απηχούν την γενικότερη αντίληψη του δυτικού πολιτισμού για την έννοια της επιβράβευσης μιας προσπάθειας, αθλητικής ή μη.

.

 1. Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις για τον 2nd Vidra’s Trail. θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (με την κατάθεση της αντίστοιχης οικονομικής ενίσχυσης) έως την:   Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

– εγγραφή μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα μας  www.vidras-trail.gr

 1. Αντίτιμο οικονομικής ενίσχυσης

Το κόστος οικονομικής ενίσχυσης είναι:

α. 7 ευρω για συμμετοχή χωρίς μπλουζάκι

β. 12 ευρώ για συμμετοχή με μπλουζάκι

*Οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας του 1st Vidras Trail  μπορούν να γραφτούν  χωρίς οικονομικό κόστος*

Το κόστος συμμετοχής έχει χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης και γενικότερα των εξόδων του συλλόγου.

 1. Παροχές

Αριθμός συμμετοχής, chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό έπαθλο επιβράβευσης, παροχή νερού, αναψυκτικών, σνακ και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό

.

 1. Τρόποι Πληρωμής

– Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ GR92 0172 4000 0054 0006 8719 336

Δικαιούχος: ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΝΩΝ ΣΚΟΥΠΑΣ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την απόσταση.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ : Ακυρώσεις συμμετοχών δε γίνονται δεκτές ούτε επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής.

 1. Ιατρική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα υγείας των συμμετεχόντων, οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη, οι δε ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Οι ομάδες διάσωσης / πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο γεγονός για τους ευνόητους λόγους ασφάλειας, όπως και σε κάθε άλλο γεγονός αθλητικού ή μη χαρακτήρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων , οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανένα συμμετέχοντα  να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Διοργανώτρια αρχή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των δρομέων, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

 1. Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.vidras-trail.gr

– Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης/Αποκλεισμού

 • Χρονικό όριο αποκλεισμού για τον δρόμο των 15,6 χλμ είναι οι 4 ώρες (λήξη 12:00) και θα γίνει με ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Χρονικό όριο αποκλεισμού για τον δρόμο των 8 χλμ είναι οι 2 ώρες (λήξη 9:30) και θα γίνει με ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τις εγγραφές καθώς και την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων αμέσως μετά το τέλος του γεγονότος έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης.

.

Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες , θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης και τον αριθμό συμμετοχής τους, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών την ήμερα της εκδήλωσης. Οι δρομείς που δε θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία δεν θα κατατάσσονται.

Η χρονομέτρηση γίνεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων στο γεγονός. Επίσης για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλούμενων, αυτοί φορούν αριθμούς αναγνώρισης.

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός πέντε εργασίμων ημερών.

Ο Vidras Trail δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «γεγονός αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε αθλητές αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες, χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος και θα αντιμετωπιστεί από τη διοργάνωσή μας ως σκόπιμος, δόλιος και κακόβουλος. Η διοργάνωσή μας επιφυλάσσεται για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου εναντίον εκείνων που θα μας προκαλέσουν οικονομική ή ηθική βλάβη εξαιτίας μιας τέτοιας μεταχείρισης!

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"@merrelloutside Choprock: Ένα υβριδικό πεζοπορικό παπούτσι", παρουσίαση και δοκιμή από το @Advendure_Net :… https://t.co/dCG1rl6aff
"@Sportiva Bushido II: Ένας Σαμουράι για τεχνικά μονοπάτια", αναλυτικό review του @Advendure_Net :… https://t.co/F1fBG52oNQ
Great news for Greek #trailrunning the election of Nikos Zanas in @ITRA_trail Steering Commitee! #ITRA… https://t.co/lBZPq4XxEh
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Merrell Choprock: Ένα υβριδικό πεζοπορικό παπούτσι!

La Sportiva Bushido II: Ένας Σαμουράι για τεχνικά μονοπάτια!

Ο Νίκος Ζάνας στην Διοικούσα Επιτροπή της ITRA!

Ο Αργύρης Βαμβακίτης και τα Scarpa Spin RS στον SALEWA Olympus Mythical Trail!

Olympus Ultra - Eμείς οι άνθρωποι είμαστε το παραμύθι του Θεού!

Salomon Ultra Pro: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail αγώνες και πολύωρες προπονήσεις!

Τρέχοντας στον Olympus Ultra με SALEWA - SCARPA

BROOKS Cascadia 14, η αναγέννηση ενός θρυλικού παπουτσιού

Δυο ελληνίδες στην “στέγη του κόσμου” - Μια εφ όλης της ύλης συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη και την Βανέσα Αρχοντίδου!