Kasimis Training: Η Ελληνική σημαία στο τερματισμό του υπερμαραθώνιου της ερήμου!

18 Απρ 2016

Marathon des Sables 2016: Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική δρομική κοινότητα ήρθε από τον Δημήτρη Κασίμη και τον Τόλη Βυζαρέλη, που ολοκλήρωσαν τον πολυήμερο υπερμαραθώνιο της άμμου! Οι δύο αθλητές της Kasimis Training Team πραγματοποίησαν μια σπουδαία υπερπροσπάθεια καθ’ όλη την διάρκεια του 31ου Marathon des Sables. Όχι μόνο τερμάτισαν και στις 5 αγωνιστικές ημέρες του αγώνα όπως ήταν ο αρχικός στόχος, αλλά σκαρφάλωσαν και σε υψηλές θέσεις στην τελική γενική κατάταξη ανάμεσα στους συνολικά 1100 αθλητές που ξεκίνησαν τον αγώνα!

 

Ο Δημήτρης Κασίμης κατέκτησε την 64η θέση με συνολικό χρόνο 32 ώρες, 9 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Ενδεικτική της πολύ καλής εμφάνισης του η 51η θέση που κατέλαβε στην 5η και τελευταία αγωνιστική ημέρα, όπου τερμάτισε με επίδοση 04.28.14, παρά την συσσωρευμένη καταπόνηση των προηγούμενων ημερών! Ο Τόλης Βυζαρέλης πραγματοποίησε και αυτός την καλύτερη του εμφάνιση στο 5ο ετάπ των συμβολικών 42.2 χλμ της απόστασης του μαραθωνίου, τερματίζοντας στην 233η θέση με επίδοση 05.31.10! Κατέλαβε έτσι την 278η θέση της γενικής κατάταξης, με συνολικό χρόνο 42 ώρες 36 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα! Οι δύο Έλληνες αθλητές έτρεξαν μαζί την 6η ημέρα του Marathon des Sables, η οποία είναι αφιερωμένη στην Unicef, και έστειλαν με όλους τους συμμετέχοντες ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών όλου του κόσμου.

 Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην 31η διοργάνωση του Marathon des Sables συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πλέον δύσκολες της ιστορίας του αγώνα.

“Πρώτη ημέρα σήμερα μετά από 7 ημέρες στη Σαχάρα και το μυαλό μας είναι εκεί. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τι έγινε” μας λένε ο Δημήτρης και ο Τόλης.

“Τριάντα δύο και σαράντα δύο ώρες αγωνιστικής προσπάθειας στα όρια, ακόμα και σε 52 βαθμούς κελσίου. Οι αμμοθύελλες των πρώτων ημερών, τα βουνά της άμμου. Οι πολύ σκληρές συνθήκες διαβίωσης στις σκηνές και η αϋπνία. Ελάχιστο νερό, ελάχιστο φαγητό και ένα σακίδιο μόνιμα στην πλάτη… Οι εικόνες είναι ακόμα ανάκατες στο μυαλό… Όσο καλά και αν έχεις προετοιμαστεί, χρειάζεται να αντλήσεις όλες σου τις ψυχικές δυνάμεις για να τερματίσεις έναν τέτοιο αγώνα. Όταν αγωνίζεσαι υπό τέτοιες συνθήκες το μυαλό κάνει διάφορα παιχνίδια για να βγουν από μέσα σου δυνάμεις που δεν γνώριζες ότι έχεις… οι δικοί σου, όλα όσα στερήθηκες και πέρασες για να φτάσεις στην γραμμή της εκκίνησης δε σου επιτρέπουν να σταματήσεις… πριν τον φτάσεις στον τερματισμό.

Ο MdS δεν είναι απλά ένας αγώνας τρεξίματος… Σε φέρνει στα όρια σου, στα όρια της επιβίωσης, σε αλλάζει. Επανεκτιμάς πολλά πράγματα που είχες δεδομένα... Το νερό, το κρεβάτι, το φαγητό.

Αυτό που ζήσαμε στο MDS δεν θα το αφήσουμε πίσω στο Μαρόκο... Θα το κουβαλάμε μια ζωή”

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Ultra Trails of Lake Tahoe of @CanyonsRuns – Interview at @Advendure_Net with the race director, Mr. Charles Shey… https://t.co/6JgClPjocX
@PyrStageRun 2019 - End of a dream week in Salardú, read the final report of the 2019 edition:… https://t.co/wTeHRyPC0R
@SCARPAspa Neutron 2: Δοκιμή και Παρουσίαση του μοντέλου στο @Advendure_Net : https://t.co/45FHp9rQJf https://t.co/efbNCU3jxv
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ultra Trails of Lake Tahoe – Συνέντευξη με τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα κ. Charles Sheya!

Με ρεκόρ και εντυπωσιακή διαδρομή συνεχίστηκε το Migu Run Skyrunner® World Series στον Zacup Skyrace

Scarpa Neutron 2: Δοκιμή και Παρουσίαση!

PTL 2019, κάτι διαφορετικό...

Tor des Geants 2019: Τέσσερις έλληνες αντιμέτωποι με τους Γίγαντες των Άλπεων!

Επιτυχημένη εμφάνιση για Ζησιμόπουλο – Βασιλάτου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Skyrunning 2019 – Σειρά παίρνουν οι Μπίκα – Σελέτης σε Vertical και Sky.

Φολτόπουλος - Σιαρλίδης στον Swiss Peaks 360

Μέσα απ'τον καθρέφτη!

O Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και η Νίκη Ζιώγα μεγάλοι νικητές του Ultra Ursa Trail 2019!