Ζήσε την εμπειρία του 1ου Vamvakou Mountain Run στις πλαγιές του Πάρνωνα

20 Ιουν 2019
Για πρώτη χρονιά, στις 13 Ιουλίου 2019, διοργανώνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Vamvakou Mountain Run» δύο διαδρομών, 7 και 28 χλμ. στον Πάρνωνα Λακωνίας. Ο συγκεκριμένος αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Vamvakou Revival – Η Αναβίωση της Βαμβακούς» που χρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ενδιαφερόμενοι άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι θέσεις περιορισμένες κατόπιν ηλεκτρονικής κατοχύρωσης. Οι διοργανωτές επίσης θα παρέχουν στους δρομείς δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία από/προς Αθήνα και Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις, Κόρινθο, Τρίπολη και Σπάρτη.


Οι δρομείς και των δύο διαδρομών, 7 και 28χλμ., θα δώσουν σημείο συνάντησης στο χωριό της Βαμβακούς και θα κινηθούν στα καταπράσινα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα, επιστρέφοντας και πάλι στο χωριό της Βαμβακούς για τον τερματισμό. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της γύρω περιοχής για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Λακωνίας, μέσα από την επαφή με πολλά σημεία αναφοράς του τόπου.

Ο αγώνας Vamvakou Mountain Run δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά θέτει ως στόχο την επιβράβευση της συμμετοχής, τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο και την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας. Ωστόσο, θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους.

Κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας του αγώνα, θα υλοποιούνται, παράλληλα, στη Βαμβακού, πλήθος δωρεάν δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, δείτε εδώ.

Διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας αθλητών
Παράλληλα με τη διεξαγωγή του ορεινού αγώνα δρόμου «Vamvakou Mountain Run» στη διαδρομή των 28 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά έρευνα πάνω στο ορεινό τρέξιμο από την επιστημονική ομάδα του τμήματος Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το τμήμα Αθλητικής Αριστείας λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και έχει ως στόχο τη βελτίωση, προάσπιση και ανάπτυξη της υγείας των αθλουμένων. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν αξιολόγηση καρδιοναπνευστικών παραμέτρων στην ηρεμία και κατά τη διάρκεια της μέγιστης προσπάθειας ενώ θα αξιολογηθούν επίσης και οι διατροφικές συνήθειες όλων όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη μελέτη αυτή. Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων θα δοθούν στους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, μαζί με οδηγίες για τη προπόνηση τους και τη διατροφή τους.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στον αγώνα «Vamvakou Mountain Run» καθώς και – για όσους το επιθυμούν - στην επιστημονική έρευνα αθλητών, εδώ: https://randp.progressnet.gr/vamvakou-mountain-run/

Σημείωση:
Ο αγώνας Vamvakou Mountain Run εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Vamvakou Revival – Η Αναβίωση της Βαμβακούς».Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει αναλάβει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του αγώνα, θα υλοποιούνται, παράλληλα, στο χωριό, πλήθος αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων, για όλη την οικογένεια. Για το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας, δείτε εδώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Latest Tweets

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα, του Βαγγέλη Δημζά: https://t.co/TbY6WIdOeo https://t.co/eEWRP80CD0
RT @ultratrailwtour: The #UTWT 2019 is now over and we’re gearing up towards 2020! 💥 To conclude this amazing year we will host an award ce…
Pau Capell & Courtney Dauwalter winners of 2020 @ultratrailwtour #UTWT https://t.co/c0rX1kTgTj https://t.co/b5dmdRWzt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου: Μία νέα σηματοδοτημένη διαδρομή 190 χλμ γεννιέται στο Βουνό των Κενταύρων!

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2019 – Και στο βάθος Όλυμπος!

Ανάβαση στα Κ2 (8611μ) & Broad Peak (8051μ) θα επιχειρήσει ο Φ. Θεοχάρης το 2020!

Διεθνής Ημέρα Βουνών … Ας τα αφήσουμε να τη χαρούν!

Marmot Minimalist & Precip Eco, δύο διαχρονικοί σύμμαχοι κατά της βροχής

Τor des Geants 2019 - μια λογοτεχνική προσέγγιση μέσα από τον αγώνα!

Highlands Σκωτίας - Αναζητώντας το Ανεμοδαρμένο Ακρωτήρι!

Pau Capell & Courtney Dauwalter οι νικητές του φετινού Ultra Trail World Tour!

Artemisio Mountain Running, ένας skyrunning προσομοιωτής - Τα αποτελέσματα των αγώνων

Όλα έτοιμα για το Artemisio Trail Run - οι τελευταίες οδηγίες

14η χρονιά για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα με ρεκόρ συμμετοχών και δυνατά ονόματα του Ορεινού Τρεξίματος!

Chianti Trail Ultra – Το τερπνόν μετά του ωφελίμου τρέχοντας – και όχι μόνο- στην υπέροχη Τοσκάνη