Βιβλία: Και οι 14 8αρες

Από 01 Απρ 2003
Ο Reinhold Messner, ένας από τους μεγαλύτερους ορειβάτες όλων των εποχών, όταν βρέθηκε στην κορυφή Lhotse στο Νεπάλ, στα 8511 μέτρα, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε κάθε μια από τις δεκατέσσερις 8αρες στον κόσμο (δίνοντας τέλος σε μια κούρσα για δύο, με τον Πολωνό Jerzy Kukuczka, που τα κατάφερε λίγους μήνες αργότερα). Ήταν ένα απίστευτο κατόρθωμα για τον άνθρωπο και μια πολύ σημαντική στιγμή για την ιστορία της ορειβασίας. Τι στάθηκε για τον Messner αφορμή και κίνητρο ώστε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην επίτευξη του στόχου του, να σταθεί δυνατός και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους και τον θάνατο που παραμόνευαν, την μοναξιά και την αυτό-αμφισβήτηση? Ποιες ήταν οι σκέψεις και τα συναισθήματα που τον κυρίευαν όταν ερχόταν αντιμέτωπος με το εγώ του και τα ψηλότερα βουνά στον κόσμο?

Τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα βρει κανείς στην αποκαλυπτική αυτοβιογραφία του Messner. Στο βιβλίο συγκεντρώνονται στιγμές από τις αναβάσεις του Messner και στις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Μέσα από την ελκυστική γραφή του και το ιδιαίτερα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο αναγνώστης θα πάρει μια γεύση από την προετοιμασία, την οργάνωση και την έκβαση μιας αποστολής και θα βιώσει την σπάνια εμπειρία του να βρίσκεται στην κορυφή των ψηλότερων βουνών του κόσμου.

Πρωτοπόρος, καινοτόμος, ο Messner προηγήθηκε της εποχής του. Πριν τον Messner, ανάβαση σε μεγάλα υψόμετρα χωρίς οξυγόνο ήταν αδιανόητη. Σήμερα πια, ελάχιστοι παγκόσμιας κλάσης ορειβάτες τολμούν να διανοηθούν την χρήση του. Πριν τον Messner, πολυπληθείς ορειβατικές αποστολές αποτελούσαν κανόνα, σήμερα όμως πολλοί είναι αυτοί που ακολουθούν το παράδειγμά των σόλο αναβάσεών του.

Στο βιβλίο του παραθέτονται πλήθος ευκολονόητων και χρήσιμων πληροφοριών για τις κορυφές άνω των 8,000 (σημαντικές ιστορικές στιγμές, γεωγραφικές και τεχνικές πληροφορίες, σχεδιαγράμματα των πιο γνωστών διαδρομών κ.α.), ιστορίες μερικών από τους σπουδαιότερους ορειβάτες (Doug Scott, Chris Bonington, Hans Kammerlander, Kurt Diemberger). Ο συγγραφέας κάνει σχόλια σχετικά με την ορειβασία, απαντά στην κριτική που έχει δεχτεί κατά καιρούς, αναφέρεται στον θάνατο του αδερφού του κατά την ανάβασή τους στο Nanga Parbat, μιλά για το παραδοσιακό αλπικό στυλ ορειβασίας, τους συντρόφους του, τη σόλο ορειβασία, τη χρήση οξυγόνου. Το βιβλίο ντύνουν συνολικά, 113 έγχρωμες και 76 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα ντοκουμέντο γραμμένο από το σπουδαιότερο (για πολλούς) εκπρόσωπο της σύγχρονης ορειβασίας.

Ο Reinhold Messner, είναι συγγραφέας των “Everest”, “The Crystal Horizon”, “Free Spirit” και “Antarctica”. Εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλείψει την ορειβασία και τις αποστολές και ζει στον πύργο του στην Βόρεια Ιταλία.

Αγοράζοντας αυτό το βιβλίο από την Amazon ενισχύετε το Adventure Zone


Λάζαρος Ρήγος

Γεννήθηκε στην Τήνο το 1961 και ζει στο Λιτόχωρο του Ολύμπου από το 2008. Ίδρυσε το Adventure Zone το 2001, μετά από σκέψεις για δημιουργία ενός ελληνικού portal για τα σπορ περιπέτειας. Δημιούργησε αγώνες ορεινού τρεξίματος, όπως Olympus Marathon (2004), Virgin Forest Trail (2007), Χειμωνιάτικος Ενιπέας (2006), Rodopi Ultra Trail (2009), Olympus Mythical Trail (2012). Στο ενεργητικό του αρκετές συμμετοχές σε αγώνες, όπως και μικρές αποστολές ultra διασχίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Κίμωλος: Ένα λευκό στολίδι στο γαλάζιο του Αιγαίου!", μια νέα σειρά άρθρων του @Advendure_Net για ταξίδια σε όμορφ… https://t.co/bCiDADm5es
Τα ρεκόρ γίνονται για να σπάνε … η μήπως όχι όλα; Ένα άρθρο του @Advendure_Net για κάποια εξωπραγματικά ρεκόρ στο ο… https://t.co/KIQx1knzt6
Η @courtdauwalter ξεκίνησε την προσπάθεια της για FKT στο περίφημο Colorado Trail: https://t.co/SeIqvFnBuf https://t.co/kXG99H3j4y
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τα ρεκόρ γίνονται για να σπάνε … η μήπως όχι όλα;

Η Courtney Dauwalter ξεκίνησε την προσπάθεια της για FKT στο περίφημο Colorado Trail!

Ο Λ. Παρασκευάς και ο Λ. Πρατίλας σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Φθινοπωρινό και πολύ ενδιαφέρον μπουκέτο αγώνων του Tihio Race 2020!

ITRA Infographic 2013 - 2019

GREGORY Packs - Citro 30L

Φορητή ενέργεια από την Nitecore: Power Stations NPS600 & NPS200 και ηλιακό πάνελ SFP100!

DYNAFIT Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας