Ορεινός Αγώνας Ξηρολίβαδου 2015: Η προκήρυξη

02 Ιουν 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «5ου Αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου (14,5  χιλ.)».

Σάββατο- Κυριακή 4 - 5 Ιουλίου 2015

Ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας προκηρύσσει τον 5ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου

Με  την υποστήριξη  του συνεταιρισμού διαχείρισης συνιδιοκτησίας Ξηρολιβάδου,  του Π.Ο.Ξ. (Πολιτιστικός σύλλογος Ξηρολιβάδου),  του ΠΟΠΕΣΥ (Περιβαλλοντικός ποδηλατικός σύλλογος Βέροιας) της ΛΕΜΟΒ  και της ΟΜΑΔΑΣ  ΔΙΑΣΩΣΗΣ (παράρτημα Ημαθίας).

Μετά τις καλές εντυπώσεις που άφησαν  σε όλους οι προηγούμενες διοργανώσεις, σας προσκαλούμε στην 5η καλοκαιρινή του εκδοχή.

 

Το Ξηρολίβαδο  αντίθετα με την ονομασία του είναι ένα καταπράσινο λιβάδι  σε υψόμετρο 1230  μέτρα  περιτριγυρισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα και οξιές. Βρίσκετε στο Βέρμιο σε απόσταση 18  χιλιομέτρων από τη Βέροια . Από τη Βέροια παίρνουμε το δρόμο για Σέλι και στο 9ο χιλιόμετρο στρίβουμε αριστερά για Ξηρολίβαδο.

 

 

Περιγραφή Αγώνα: Ο αγώνας είναι 14,5  χιλιόμετρα μέσα σε δασική περιοχή σε πανέμορφο τοπίο, με μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας & κατηφόρας αλλά και σε πολλά σημεία με μονοπάτια που ξεκουράζουν τον δρομέα χωρίς μεγάλες η και καθόλου κλίσεις (Ο γρηγορότερος  και ευκολότερος ορεινός αγώνας με  υψόμετρο πάνω από 1230μ, στην Ελλάδα).

 

Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Ο αγώνας αυτός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και τις γνωριμίας μεταξύ των δρομέων και ίσως και των οικογενειών τους , αφού προβλέπει για όσους επιθυμούν, από την προηγούμενη ημέρα κατασκηνωτικό χώρο , μέσα σ’ ένα πανέμορφο λιβάδι, περιστοιχισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα.

Όλο το σκεπτικό της διοργάνωσης έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά  και την αγάπη για το βουνό και τη φύση, την βελτίωση των σχέσεων  και τη δημιουργία νέων γνωριμιών μεταξύ των δρομέων  και την παροχή αναψυχής, με την δημιουργία ενός προσωρινούκαι υποτυπώδους κατασκηνωτικού χώρου(με πρόσβαση σε νερό σε απόσταση 100μ).

 

 

Κατασκήνωση :    Οι κατασκηνωτές – δρομείς ας επιλέξουν ότι επιθυμούν να φέρουν για τη διατροφή τους. Παράλληλα η διοργάνωση θα φροντίσει να παρέχει μετά τον τερματισμό των δρομέων ελαφρύ γεύμα ψητών κρεάτων. Εννοείτε ότι τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο κάθε ένας από μόνος του, όπως τα φαγώσιμα του και το νερό.

Σας παρακινούμε να φέρετε και τις οικογένειες σας, η περιοχή προσφέρετε και γι’ άλλες δραστηριότητες όπως ποδήλατο , περπάτημα στο δάσος , ιππασία  κ.λ.π.

Επισημαίνετε ότι η θερμοκρασία την νύχταθα είναι κατά 8 με 10 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη.

Η κατασκήνωση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχουν καταλύματα σε ακτίνα 10 – 15  χιλιομέτρων αρκετά για να φιλοξενήσουν κάποιους που θα έρθουν από μακριά.

Προτεινόμενα καταλύματα σε σχέση με την απόσταση από το χωριό του Ξηρολιβάδου.

  • ΝΤΟΥΚΑΤΑ στο χωριό του Ξηρολιβάδου. Τηλέφωνο : 2331044421 – 6972255724
  • ΚΑΨΑΛΗΣ  μόλις 10 χιλ. από το χωριό του Ξηρολιβάδου. Τηλέφωνο : 2331044421
  • ΛΟΖΙΤΣΙ  στην διασταύρωση Βεροίας -  Σελίου σε απόσταση 15χιλ το χωριό του Ξηρολιβάδου. Τηλέφωνο : 2331022327

 

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις.

Το διήμερο θα πλαισιωθεί με χαλαρήποδηλατάδα στο λιβάδι και το δάσος ή στην διαδρομή του αγώνα για όποιους αθλητές ή συνοδούς επιθυμούν με επίβλεψη του ΠΟΠΕΣΥ, πιθανή ομιλία αθλητικού περιεχομένου, λαογραφικές – χορευτικές εκδηλώσεις κ.λ.π.

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

12:00 προετοιμασία κατασκήνωσης (12:00 έως 22:00)

18:00 ποδηλατάδα (με την επίβλεψη του ποδηλατικού συλλόγου Βέροιας)

18:00 με 20:00 παραλαβή αριθμών

 

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

6:00 έως 7:00  προσφορά παραδοσιακού Βλάχικου ζεστού τραχανά στο χώρο της κατασκήνωσης.

7:00 έως 8:30 παραλαβή αριθμών

9:00  Εκκίνηση παιδικού αγώνα «Γύρος λίμνης 1500μ»

9:15  Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος

11:15  Παροχή ελαφριού γεύματος στα πεύκα για τους αθλητές

11:30  Απονομές

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα:   Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

 

Ώρα εκκίνησης   9:00π.μ

 

Δηλώσεις συμμετοχής:  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 400 δρομείς.  Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχει γίνει έως  την Δευτέρα 29 Ιουνίουκάνοντας κλικ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εγγραφών Φόρμα συμμετοχής και συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας.

 

 

Κόστος συμμετοχής του αγώνα. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ. Τα 3 ευρώ για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τα Δύο (2) ευρώ από το ποσό που θα καταθέτεται θα δοθεί για κοινωφελή, η φιλανθρωπικό σκοπό. Τα χρήματα θα καταθέτονται εντός 3 ημερών από τη δήλωση συμμετοχής και το αργότερο έως την Δευτέρα 29 Ιουνίουστη Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό GR18 0172 2420 0052 4200 3567 453 στο όνομα του Γραμματέα του συλλόγου Δρομέων Βέροιας Καραγιάννη Ιωάννη, θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 29 Ιουνίουστο e-mail του συλλόγου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δηλώσεις τις τελευταίας στιγμής (την ίδια ημέρα) θα γίνουν δεκτές εφόσον δεν έχει υπερβεί ο αριθμός των 400 δρομέων και για περιορισμένο αριθμό  αλλά παρακαλούμε να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή γιατί θα δημιουργήσετε πρόβλημα στη διοργάνωση.

 

Αγώνας 1500μ για παιδιά έως 15 χρονών. (γύρος της λίμνης - μπάρας)  

Κυριακή 09:00  (χωρίς κλίσεις εδάφους εντελώς επίπεδο σε χόρτο)

Θα βραβευτούν με μετάλλια οι 3 πρώτοι και πρώτες. Έως και Γ’ Δημοτικούοι 3 πρώτοι και πρώτες. Έως και ΣΤ’ Δημοτικού και οι 3 πρώτοι και πρώτες. Έως και Γ’ Γυμνασίου.

 

Ιατρική κάλυψη αγώνα: Θα υπάρχει ιατρός και παροχή πρώτων βοηθειών από την ομάδα διάσωσης.

 

Τροφοδοσία: Νερά θα υπάρξουν περίπου στο 4,5  χιλιόμετρο και νερά & ισοτονικά στο 10ο   χιλιόμετρο , ενώ στον τερματισμό οι δρομείς θα πιούν νερό από παρακείμενη βρύση. Επίσης στον τερματισμό θα υπάρχουν φρούτα και γλύκισμα από το ζαχαροπλαστείο LIDO

 

Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα:  Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα και μετάλλια, καθώς και οι αντίστοιχοι πρώτοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες : 18 έως 34,  35-44,  45-54,  55 και άνω.

Για τις γυναίκες 18 έως 34,  35 -44, 45 και άνω.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

 

Οι νικητές της γενικής δεν συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες.

 

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηρολιβάδου, μεταξύ 6:00μμ  και 8:00μ.μ  και την Κυριακή 5 Ιουλίου  έως 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:

Κουκουτέγος Αντώνης  6976000302, Κελεπούρης Νικόλαος  6973534440,

Καραγιάννης Ιωάννης   6972240184

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ      

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΥΚΑΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Tales from the trails: Ιστορίες καραντίνας στην “Ζώνη του Λυκόφωτος: https://t.co/VPr59iCZ52 https://t.co/QXYv7eSKzz
The dream is alive! An exclusive interview of @AlexiPappas and her coach Ioannis Dagkoglou at @Advendure_Net:… https://t.co/h17u9PrjCT
"Μπόρα είναι ... ", ένα άρθρο του Θεοχάρη Λεζπουρίδη για το @Advendure_Net, όσο αφορά την πανδημία και την συμπεριφ… https://t.co/X7eSKclpux
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Tales from the trails: Ιστορίες καραντίνας στην “Ζώνη του Λυκόφωτος”!

Με εξομοίωση αγώνων απαντάει στην πανδημία το Skyrunner® World Series για το 2020!

Όλα τα φιλμ του BANFF Mountain Film Festival online !

Το όνειρο είναι ζωντανό! Η Αλεξία Παππά και ο Ιωάννης Δαγκόγλου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Η Ώρα της Στήριξης...

Μπόρα είναι ...

The Loneliness Of The Long Distance Runner

Να ζήσεις Χορτιάτη και χρόνια πολλά!

Ώρα Ευθύνης...

Μπίκα και Παραδεισόπουλος στην λίστα ελίτ του Skyrunner World Series 2020!

SALEWA Alp Trainer Mid GTX

Οι κορυφαίοι της DYNAFIT προτείνουν ρουχισμό και εξοπλισμό