Σπάρταθλον 2015¨Ένα βήμα πριν την εκκίνηση... του 33ου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» - Ο φετινός αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού!

16 Σεπ 2015

Με την διοργάνωση της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου έγινε η ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τον Διεθνή Αγώνα Υπεραποστάσεων που εφέτος κλείνει τα 33α του χρόνια.  Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παπαδημητρίου τόνισε πώς η οργάνωση του αγώνα βρίσκεται «επί των επάλξεων» πανέτοιμη εδώ και καιρό καθώς έχουν ολοκληρωθεί  όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές του αγώνα που ορίζονται από την παγκόσμια ομοσπονδία υπεραποστάσεων.Εξάλλου, η προετοιμασία της διοργάνωσης του 33ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ξεκίνησε από πολύ νωρίς,ακριβώς μετά την τελετή απονομής της περσινής διοργάνωσης.

Τις 700 τον αριθμό αγγίξαν οι υποψηφιότητες των αθλητών και αθλητριών που επιθυμούσαν την επιλογή τους στον αγώνα. Έτσι για άλλη μια φορά πιστοποιείται μεταξύ των αθλητών το υψηλό κύρος που έχει ο αγώνας στην αθλητική τους σταδιοδρομία, οι οποίοι απεδέχθησαν τα όρια επιλογής τους που έχουν θέσει οι διοργανωτές του αγώνα. Μετά από κάποιες αποχωρήσεις λόγω τραυματισμών που συνέβησαν κατά τον μήνα Ιούλιο, στην λίστα συμμετοχών του Διεθνή Συνδέσμου υπήρχαν 400 εγγεγραμμένοι δρομείς από 48 χώρες ,με την πρόβλεψη ο αριθμός αυτός να μειωθεί στους 380 λίγο πριν την εκκίνηση.


 


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» κ. Κωστής Παπαδημητρίου μεταξύ των άλλων τόνισε και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που κρύβει ο αγώνας, όχι μόνον λόγω της απόστασης των 246χλμ, αλλά για τα ωράρια διέλευσης των αθλητών από τα σημεία ελέγχου, καθώς και για τις καιρικές συνθήκες που ποικίλουν κατά την διάρκεια του αγώνα.  Όσον αφορά δε τα μεγάλα ονόματα των αθλητών που θα λάβουν μέρος στο 33ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  ο κ. Παπαδημητρίου προέτρεψε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να παραστούν στην εκκίνηση του αγώνα  που θα γίνει ως είθισται, κάτω από την Ακρόπολη, και να αναγνωρίσουν αρκετούς  από τους πρωταγωνιστές των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

 

 

Εξαιρετικά επίπονη ήταν και η διαδικασία εξασφάλισης ξενοδοχειακής υποστήριξης,όπου ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ εκτός από τους 380 αθλητές και σχεδόν άλλους τόσους συνοδούς και εθελοντές, (Γιατροί, Φυσιοθεραπευτές, Βοηθητικό προσωπικό) στη Γλυφάδα και τη Σπάρτη. Μεγάλη ήταν η προσέλευση των στελεχών του Συλλόγου στα επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών, τα οποία έλαβαν χώρα σε Σπάρτη και Αθήνα εν μέσω του καλοκαιριού, καθώς οι απαιτήσεις του αγώνα θεωρούνται ιδιαιτέρως υψηλές, όπως και οι υπηρεσίες υποστήριξης που απαιτούν οι αθλητές (διανομή και διασπορά αναγκαίων ειδών)από τους διοργανωτές. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα 7 φορτηγά και 10 τουριστικά λεωφορεία εκτός από τα 200 οχήματα υποστήριξης των αθλητών, θα δουλεύουν ασταμάτητα για την απρόσκοπτη υποστήριξη του αγώνα.

 

Το φετινό must της ενημέρωσης του αγώνα θα είναι η ζωντανή αναμετάδοσή του για περισσότερες από 36 συνεχόμενες ώρες που θα γίνει με δύο τρόπους. Πρώτα με φωτογραφική ενημέρωση που θα συνοδεύεται από σχόλια και περιγραφές του διαδικτυακού χορηγού μας επικοινωνίας, του Advendure. Δεύτερον μέσω ζωντανής εικόνας (Live streaming) που θα προβάλλεται σε όλο τον κόσμο μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, www.spartathlon.gr.

 

 

Σαν επίλογο της ομιλίας του ο κ. Παπαδημητρίου αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους των ΜΜΕ ,καθώς και την NOVA όπου και εφέτος θα βιντεοσκοπήσει και θα προβάλει στιγμιότυπα του αγώνα μετά το πέρας του, τόνισε την άπειρη ευγνωμοσύνη  των αθλητών και του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που εδώ και χρόνια τώρα υποστηρίζει οικονομικά τον αγώνα, που χάρις την βοήθειά του έχει αναδειχθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων παγκοσμίως στους αγώνες Υπεραποστάσεων.

 

 

Στο κλείσιμο της συνέντευξης τύπου  ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου επεφύλασσαν μια ξεχωριστή έκπληξη προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Δέχθηκαν την συμμετοχή «εκτός αγώνα» και εκτός συναγωνισμού την συμμετοχή του ηθοποιού και δρομέα Πάνου Βλάχου, ο οποίος θα τρέξει προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό υπέρ του έργου το οποίο επιτελεί η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Ο Διεθνής Σύλλογος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  από μεριά του θα καταβάλει το ποσό των 15€ για κάθε χιλιόμετρο που θα καλύψει ο κ. Πάνος Βλάχος.

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Κίμωλος: Ένα λευκό στολίδι στο γαλάζιο του Αιγαίου!", μια νέα σειρά άρθρων του @Advendure_Net για ταξίδια σε όμορφ… https://t.co/bCiDADm5es
Τα ρεκόρ γίνονται για να σπάνε … η μήπως όχι όλα; Ένα άρθρο του @Advendure_Net για κάποια εξωπραγματικά ρεκόρ στο ο… https://t.co/KIQx1knzt6
Η @courtdauwalter ξεκίνησε την προσπάθεια της για FKT στο περίφημο Colorado Trail: https://t.co/SeIqvFnBuf https://t.co/kXG99H3j4y
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τα ρεκόρ γίνονται για να σπάνε … η μήπως όχι όλα;

Η Courtney Dauwalter ξεκίνησε την προσπάθεια της για FKT στο περίφημο Colorado Trail!

Ο Λ. Παρασκευάς και ο Λ. Πρατίλας σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Φθινοπωρινό και πολύ ενδιαφέρον μπουκέτο αγώνων του Tihio Race 2020!

ITRA Infographic 2013 - 2019

GREGORY Packs - Citro 30L

Φορητή ενέργεια από την Nitecore: Power Stations NPS600 & NPS200 και ηλιακό πάνελ SFP100!

DYNAFIT Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας